4 Ağustos 2017 Cuma

Ağustos Ayında Gökyüzünde Şölen Var!

07 Ağustos 2017 Parçalı Ay Tutulması: Bu tutulma Avustralya, Antarktika, Asya, Afrika, Ortadoğu, Avrupa, Güney Amerika’nın doğusu, Pasifik Okyanusu, Hint Okyanusu ve Atlantik Okyanusu’nun güneyinden izlenebilecek. Ülkemizden başlangıcı gözlenemeyecek olan bu tutulma Türkiye Saati ile 18.48’de başlayacak. Tutulma ortası 21.20’de gerçekleştikten sonra tutulma 23.53’te bitecek. Tutulma parçalı olacağı için gökyüzünde Ay’ın tamamı değil %25’lik bir bölümü (alt bölgede) kararacak.

12-13 Ağustos Perseid Meteor Yağmuru :12-13 Ağustos tarihinde gökyüzünde görünecek olan meteor yağmurları, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızın ardında kalan bir bulutu sayesinde gözlemlenecek. Dünya’nın Güneş’in etrafında dönmesiyle birlikte yılın her Temmuz aylarında görülen bu meteor yağmurlarının en yoğun görüldüğü zamanlardır. Saatte yaklaşık 150 meteor yağmurunun gözlemlendiği bu gök olayının en heyecan verici kısmı ise teleskop, dürbün gibi bir ekipman olmadan, çıplak gözle gözlemlenebiliyor olmasıdır.

21 Ağustos 2017 Tam Güneş Tutulması: Özellikle ABD’li gökbilimciler tarafından merakla beklenen bu tutulmanın tam tutulma evresi 2 dakika 45 saniye sürecek. Kuzey Amerika, Orta Amerika, Avrupa ve Afrika’nın batısı, Asya’nın doğusu, Pasifik Okyanusu ve Atlantik Okyanusu’nun kuzeyinden  gözlenebilecek bu tutulma Genel Zaman ile 15:47’de başlayıp 21:04’te son bulacak.

Hiç yorum yok: